O NAMA

Bernarda Musović, profesorica biologije i kemije. Aktivna u STEM području. Koristi napredne tehnologije u nastavi.  Bavi se programiranjem i uvođenjem micro:bit-a u nastavu. Polaznik je mnogih CARNet-ovih tečaja i seminara.

Aktivno je sudjelovala u osmišljavanju projektu “Drvokod”, te njegovom predstavljanju na Carnetovoj korisničkoj konferenciji 2018. u Šibeniku.

Branko Raičković, nastavnik matematike-fizike, učitelj-mentor informatike, voditelj vannastavne aktivnosti robotike. Dugogodišnji je mentor učenika na državnim natjecanjima.

Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture, Grba grada Bjelovara za osobit doprinos u ovom području, micro:bit ambasador, te počasni instruktor-savjetnik HZTK.

Ujedno je i predsjednik Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i Predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije.

Autori  programa i administratori školske web-stranice ,,Drvokod OŠ Čazma”:

Učiteljica Biologije i Kemije: Tamara Brozović Jurišić, prof. Biologije i Kemije

Učiteljica Informatike: Daria Kos, mag. prim. educ.

Tamara Brozović Jurišić, profesorica je Biologije i Kemije u OŠ Čazma gdje izvodi nastavu 7. razredu prema eksperimentalnom programu te u 8. razredu. Završila sam Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu te stekla zvanje prof. Biologije i Kemije. Sudjelovala je s učenicima na Eko sajmu u Čazmi (2017. i 2018.g), koordinatorica je stručnog školskog projektnog tima,  začetnica je Edmodo zajednice u našoj školi (2016.). Sudjelovala je u pilot projektu E –škole (2016. -2018.) te trenutačno sudjeluje u projektu Škole za život (2018.). Prema javnom pozivu MZO izradila inovativni digitalni obrazovni sadržaj (e-tečaj) pod nazivom „Vodik za 7. razred“ koji je nagrađen i izabran među 100 najboljih digitalnih obrazovnih sadržaja koji će biti stavljeni  javno i besplatno na raspolaganje na  Edutoriju (prosinac, 2018.). Aktivna je u Erasmus projektu pod nazivom Učionica izvan zidova (K1).

Daria Kos,  učiteljica je Informatike te izvodi izbornu eksperimentalnu nastavu u prvom razredu OŠ Čazma, PRO Vrtlinska i PRO Grabovnica te izbornu nastavu u sedmom razredu u MŠ. U petom i šestom razredu izvodi obveznu nastavu Informatike. Osim nastave, izvodi izvannastavnu aktivnost Robotika s učenicima petih i šestih razreda. Završila je Učiteljski fakultet u Čakovcu, Sveučilište Zagreb, godine 2010. te stekla zvanje magistra primarnog obrazovanja, modul Informatika. Aktivna je u Erasmus projektu pod nazivom Učionica izvan zidova (K1). Hobiji su joj čitanje i amaterizam u pjevanju. Voditeljica je dječje folklorne sekcije u KUD-u ,,Bilogora Kapela” u Kapeli.

Uz nastavnike, izvoditelji programa su učenici šestog i sedmog razreda. Učenici šestog razreda sudjeluju u informatičkom timu za uređenje web stranice, a učenici sedmih razreda fotografiraju, sakupljaju biljne dijelove,  determiniraju i opisuju drvenaste  biljke u školskom okruženju.